tiistai 15. toukokuuta 2018

Mitä joogan jälkeen?Kun olet jo joogannut monta vuotta, tutkinut sieluasi syvässä meditaatiossa ja saavuttanut mielenrauhan - miten voisit vielä jatkaa itsesi kehittämistä? Jos elät parisuhteessa, katso ensin oikealle, vasemmalle, taakse tai eteen kunnes näet kumppanisi. Hänen kanssaan on hyvä jatkaa sielun tutkimista. Joogassa teet työn yksin, opit uppoutumaan omaan hiljaisuuteen ja saavutat parhaassa tapauksessa syvän yhteyden maailmankaikkeuteen. Jossain vaiheessa tätä tyyneyttä testataan nimenomaan kotioloissa, rakkaasi sanoo sinulle jotain ihanaa tai vähemmän ihanaa. Tämä saa tunteita nousemaan jälleen kerran pintaan, toiset tunteet niin ihanat ja toiset taas vähemmän ihanat. Mitä läheisempi suhde sitä enemmän vipuvartta jokaisella sanalla on sinun mielenrauhaasi.
Ups, tästä minun joogaguruni ei koskaan kertonut mitään konkreettista!

Parisuhteella on muutakin tarkoitusta kuin lisääntyä ja muodostaa perhe. Se on kaikista intensiivisin yhdessäolomuoto mitä tunnemme. Kaikki mitä parisuhteessa sanomme ja teemme toisillemme on taipumus tulla kymmenkertaisena takasin. Pienikin vino sana voi loukata sata kertaa enemmän kuin muukalaisen sana. Se, jota emme tunne on helppo ohittaa kun taas parisuhteessa mitään ei voi ohittaa koska kaikella on merkityksensä. Se on taivas ja helvetti samassa kauniissa paketissa. Jokainen ele tai sana pomppaa takaisin moninkertaisena. Kuulostaako tämä ihanalta vai kauhealta. Vastataan toisella kysymyksellä, onko puhdas peili ihana vai kauhea? Sehän riippuu siitä kuka siihen peiliin katsoo.

Parisuhteessa olemme toistemme peileinä haluttiin tai ei. Joka ikinen tilanne ja tunne heijastuu toisen kautta takaisin. Jokainen piirre meissä heijastuu takaisin, huomataan sitä tai ei. 
Silloin kun katsomme suoraan peiliimme, vahvat puolemme vahvistuvat ja piilossa pysyneet asiat pääsevät pintaan. Heijastamalla toinen toisiamme tulemme hetki hetkeltä totuudenmukaisemmaksi.
Asiat, jotka yritämme peittää toisiltamme syö meitä ja suhdettamme. Kuvittele millainen elämä olisi jos jokainen salaisuus jätettäisiin piiloon. Miten iso kätkö siitä muodostuisi ja kuinka paljon energiaa sen piilottamiseen menisi? 
Kuvittele vuorostaan miten elämä muuttuisi jos peilin kautta näkisimme jokaisen haasteen ja vaikeuden. Näkisimme asian peilautuneena ja vahvistettuna toisen kautta. Kun tämä haaste tai vaikeus saa ratkaisunsa, se vapaus mitä siitä heijastuu, tulee myös vahvistettuna takaisin. Vapaus on sitä, kun mitään ei tarvitse piilotella tai työntää pois.

Puhdas peili auttaa näkemään mitä pitää muuntaa ja mitä on kaunista ja vahvaa. Peilin puhtaana pitäminen tarkoittaa, ettemme syytä toista vaan kohdistamme huomion takaisin itseemme. Minun tunteet ovat omani. Toisen tunteet eivät ole minun vastuullani mutta vastuuseeni kuuluu kuunnella toista, jotta hän voisi itse kuulla onko hänen sanomansa totta vai ei hänelle. Peilaamisen hieno puoli onkin siinä, että valhe paljastuu ja totuus jää näkyviin. Aina kun kerromme suoraan sydämestämme, kuulemme myös itse, onko asia totta vai kuvitelmaa. Mitä onkaan hienompaa kuin se mikä on totta?!

Puhdas peili edellyttää kykyä kuunnella ja nähdä tuomitsematta, jotta toiselle jää aikaa ja tilaa itse todeta mikä on totta ja mitä on valhetta. Jotta jaksaisit kuunnella, ottamatta itseesi, sinun pitää pysyä neutraalina. Kuullostaako haastavalta? Niinhän se on. 

  1. Omien tunteiden tunnistaminen vaati uppoutumista omaan olemukseen, eli tunnistamaan tuntemuksia kehossa. Sekä jooga että meditaatio on tätä.
  2. Sen lisäksi se vaatii mielen hiljentämistä, jottei ajatukset pääse sanomaan omia mielipiteitään. Tämä on meditaation tulos parhaassa tapauksessa.
  3. Tämän jälkeen on mahdollista kuunnella ja nähdä toinen ilman oman mielen sivuääniä. Tämä on puhdas havainnointi ilman tulkintaa.
  4. Oman totuuden ilmaisulla on nyt tilaa tulla esiin ja molemmat näkevät sen päivänvalossa. Valhe paljastuu ja totuus jää. Tähän tarvitaan hyvin strukturoituja harjoituksia.
  5. Kaikki mitä tuodaan esiin päivänvaloon vapauttaa. Kätketyt tunteet ovat vapautuneet ja kauneus ja voima saavat kukoistaa arkielämää myöten.

Joogin taival alkaa yksin matolla mutta on mahdollista päätyä jaettuun harmooniseen tilaan rakkaan kanssa. 
Jopa joogaguru Pattabi Jois sanoi, että perhe-elämä on joogin vaativin sarja.

Jos haluat kuulla lisää niin tule meidän ilmaisluennoille  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti